Yerel tohumun satılması ve çoğaltılmasının yasak olduğunu biliyormuydunuz ?
Yerel tohum , atalarımızın , dedelerimizin tarlasını biçtikten sonra elde ettiği hasadın bir kısmını saklayarak seneye’ de ektiği ve içinde kimyasal madde olmayan tohumdur.
Yerli tohum ise Türkiye’de üretilen kimyasal madde kullanılmış sadece 1 defa ürün verebilen ve bu hasattan alınan üründen tekrar tohumluk olmayan fabrikasyon tohum demek.
YERLİ TOHUM-YEREL TOHUM NEDİR ?
Türkiye sınırları içerisinde üretilen her ürün yerli oluyor.
Ama bu yerli tohum ‘ nerde ve nasıl üretildi’ konusunu açıyor.
Satılan hibrit tohum yani yerli tohum 1 defa ürün verir ve birdaha ürün elde edemezsiniz çünkü genetiği ile oynanmışır.
Bu tohumdan alırsanız ve verim almak isterseniz kimyasal ilacını ve bunun gübresini’de almak zorundasınız aksi halde kısır tohum olarak tabir edilen yerli tohum mahsul vermez.
YEREL TOHUM ise dedelerimizin zamanında tarlasını biçtikten sonra elindeki mahsülün bir kısmını saklayarak seneye’de ekeriz dediği tohumdur ve doğaldır ilaç gerektirmez.
Sonra bu kimyasalları ekip biçtiğimiz zaman hasta olup doğal ürünlere göz dikiyoruz .
Bilin bakalalım size ilacı kim satıyor ?
Adı monsanto olan yurtdışında gdo’lu tohum üreten firma’nın Türkiyede’de bayiliği var.
Bu monasto Almanya’nın ilaç devi bayer ile ortak yani bir nevi hem hasta edelim hem iyileştirelim politikası.
Aklınıza gelebilecek nerdeyse herşey kısır tohum ile üretiliyor.
Domates, salatalık, arpa domates, mısır, buğday, karpuz, kavun, nohut, mercimek, biber ve sebzeler .
Diyarbakır karpuzu’ nu: teksas
çengelköy salatalığı’ nı : ABD
Beypazarı havucu’nu : israil
Urfa biberi’ni: Meksika
Ayaş domatesi’ ni: Fransa
Lahana’ yı ve kabağı ise : Almanya’dan alıyoruz.
Ülkemize giren kısır tohum 1990’da 97 bin ton iken , 2016’da 958 bin ton oldu bile .
Tohum’lar ile uğraşan şirketlerin ” ırak işgalinden sonra ırak’ın tohum bankasına el koyduğunu biliyor muydunuz?
Hindistan’a getirilen tohum yasası yüzünden 200 bin çiftçi intihar etti .
Olası bir savaş durumunda ülkemize uygulanacak herhangi bir ambargo sonrası ülkemizin geleceğini şimdiden inşa etmemiz gerekiyor.
Kısır tohum ile yapılan üretim kısaca günü kurtarmaktır ileriye dönük yatırım değildir.
2006 ‘ DA 5553 SAYILI ‘TOHUM ÜRETEMEZSİN’ YASASI
“satanlar, dağıtanlar, satışa ve dağıtıma arz edenler` veya şahsî ihtiyacından fazlasını ticarete konu olacak kadar elinde bulunduranlara onbin yeni türk lirası idarî para cezası verilir. fiilin tekrarı halinde beş yıl süreyle faaliyetten men edilir. bu tohumluklara bakanlık tarafından el konulur ve bu tohumlukların müsaderesine sulh ceza mahkemesince karar verilir. müsadere edilen tohumlukların imha edilmesine karar verildiği takdirde, imha işlemi masrafları bu fiilleri işleyenlere ait olmak üzere, bakanlık tarafından gerçekleştirilir”.
Yukarıda okuduğunuz açıklamalar uyuşturucu veya ateşli silahlar için değil ” YEREL TOHUM yani dedelerimi’zin seneye’de ekeriz dediği tohumu yasaklayan kanun maddesi.
ÇİFTÇİLERİN SORDUĞU ÖNEMLİ SORULAR
Kendi tohumumuz neden yasak ?
Şeker pancarı’na neden kota getirildi ?
Bu tohumları kullanmayanların ürünlerini neden almıyorsunuz ?
Kendi tohumlarını kullanan çiftçiye neden destek vermiyorsunuz ?
Bu kafa ile gidersek batı bizi kıskanmaya daha çok devam eder…
HENRY KİSSİNGER “petrolü kontrol edersen ulusları, tarımı kontrol edersen insanları kontrol edersin.
kaynak https://seyler.eksisozluk.com/turkiyede-yerel-tohumun-yasaklanmasi-olayinin-asli-astari-nedir